Paper passion billede

Paper Passion: Papir er ikke bare papir!

Som ægte papir-aficionados er vi taget på ekskursion til Sverige for at besøge en af verdens mest miljøvenlige papirfabrikker, Arctic Paper i Munkedal nord for Göteborg. Den klassiske tryksag og til dels papiret er i de seneste år gået drastisk tilbage, men tryksagen er efter vores mening stærkt undervurderet. For vi er overbeviste om, at mikset mellem digitale løsninger og trykte materialer er stærkest.

Men papir er ikke bare papir – for hvordan gør du og din organisation lige netop jeres brochure, magasin, katalog eller folder så interessant, at den bliver læst af forbrugeren?

Det er som oftest ikke den digitale markedsføring alene, der kan klare dine marketing- eller brandingudfordringer - på trods af, at fokus de seneste år har været på det digitale frem for de trykte materialer. For det digitale og det trykte er to helt forskellige værktøjskasser, der skal tages frem afhængigt af budskab og målgruppe. Det digitale er effektmåling og massevis af data, der kan fortælle mangt og meget om forbrugerne. De trykte materialer er subtile virkemidler, plads til fordybelse og ikke mindst branding af din organisation. Så kombinationen af det digitale og de trykte materialer komplimenterer hinanden på skønneste vis, når du som virksomhed eller organisation har noget at fortælle. For enhver organisation, virksomhed eller brand har formentligt brug for både hardcore data og effekt og bløde subtile virkemidler.

Så når valget er taget, at det lige præcis er tryksagens virkemidler, der gør jobbet bedst, hvordan gør vi så netop din brochure, folder eller noget helt tredje så interessant, finurlig, overraskende og lækker, at I bliver læst af forbrugeren? 

En essentiel del af tryksagen er selvfølgelig papiret. Du får her en mini-introduktion til gode overvejelser, når du skal vælge papir til din tryksag:  

Miljø certificering
At papiret, du bruger til din brochure er FSC mærket, Svanemærket, har EU Ecolabel eller PEFC certifikat betyder, at du tænker over miljøet. Når Arctic Paper fælder et træ planter de to, deres spildevand bliver renset, så du faktisk kan skænke dig et glas, og de bruger kalk fra Faxe Kalkbrud. I dag er det bæredygtige noget mange forbrugere sætter pris på, og noget du faktisk kan brande dig på.

Papirkvalitet
Hos f.eks. Arctic Paper har de 125 papirkvaliteter, så der skulle være noget for en hver smag. Kender du ikke forskellen mellem høj eller lav bulk, ubestrøget og bestrøget, opacitet, træfri eller træholdigt osv. gør vi. I virkeligheden handler valget af papir om, hvilket udtryk du ønsker af din tryksag, og hvilket indtryk du vil efterlade ved kunden.

Effekter
Effekter på papiret gør, at din tryksag lige får dét ekstra. Det kan være lak på for- og bagside, vandmærkning, stansning (hul i coveret), prægning som enten en prægning ned i papiret eller op og mange forskellige indbindingsmetoder, der giver din tryksag et bestemt udseende. Man kan godt blive revet med af alle de fede effekter, men de skal selvfølgelig vælges med omhu og med jeres budskab og evt. brand for øje.

Ovenstående tre punkter er de tre forholdsvise konkrete overvejelser, du skal forholde dig til, når du vælger papir. Men noget helt andet er følelsen, altså de subtile virkemidler. Hverken du eller jeg kan sætte ord på følelsen, når vi får en virkelig lækker bog, brochure eller notesbog i hænderne. Gjort helt rigtigt, spiller det bare! Som sagt handler det om den perfekte kombination af, hvad din virksomhed ønsker at signalere og, hvad din kunde opfatter som god stil og kvalitet. Og det er en rigtig svær balance.

Har du spørgsmål om, hvad en brochure eller en anden form for tryksag kan gøre for dig og din organisation eller virksomhed, er du velkommen til at give os et kald. Vi kommer også gerne forbi og viser dig, hvilke udfordringer brochurer, kataloger, foldere og en masse andet har løst for nogle af vores kunder. Og selvfølgelig kan vi vise dig masser af lækkert papir..

Vores papirleverandør Artic Paper har en såkaldt Dummy Shop. Det betyder, at du faktisk kan bestille en dummy af f.eks. din folder i forskellige papirkvaliteter og dermed mærke forskel. Vi kan selvfølgelig også gøre det for dig. Besøg Arctic Papers dummy shop her.