360 grader billede

Rundt om 360 graders video

Mark Zuckerberg og Samsung siger det. You-Tube siger det - og Won Won siger det. 360 graders video, som er en video optaget 360 grader hele vejen rundt om fotografen, bliver svimlende populært i 2016.

Vi tager derfor en tur rundt om videoformatet for at skabe en forståelse for og en debat om, hvad 360 graders videoformatet kan for dig, din virksomhed eller organisation.

For er det bare et format til at forbløffe og forundre over den digitale tidsalders formåen eller findes der en reel brugsfunktion til formatet, som ingen andre formater kan erstatte?

360 videoformatet og virtual realitet-begrebet har eksisteret i flere år, men det er først for nyligt, at enhver, der ejer en smartphone kan være med på det tredimensionelle format. Social media giganterne Facebook og You-tube har gjort, at du kan hive mobilen op af lommen og se verden omkring dig, dreje rundt, kigge op og ned og opdage steder og begivenheder som om, du var der selv. Og hvis almindelig video i forvejen var engagerende indhold for brugere på de sociale medier, så springer 360 videoen skalaen.

Store virksomheder og verdensomspændende brands har taget 360 video til sig, og i Danmark begynder bureauer, virksomheder og nyhedsstationer lige så stille at eksperimentere med formatet. Men hvad kan du og din virksomhed bruge 360 video til?

Både kommercielle brands og underholdningsinstitutioner kan med brug af 360 graders video sætte seeren i en unik situation eller et sted, så han eller hun ser oplevelsen eller brandet fra nye vinkler og som om han eller hun er tilstede. Det kan være til koncerter, festivaller og andre event. Kom f.eks. med til MTV Movie Awards og oplev prisuddelingen fuldstændig som om, du var der selv.

Museer og nyhedsmedier kan bruge 360 video til at genskabe historien, opleve den og lære om den på en ny og alternativ måde. Med 360 grader video kan oplevelsesindustrien, nyhedsmedier og læringsinstitutioner nu også give brugeren derhjemme en bid af oplevelsen og bruge det som en aktiv del af markedsføringen. NASA har eksempelvis givet en rundtur på Mars, og The Huffington Post har skabt et 360 graders nyhedsindslag om afbrændingen af ulovligt elfenben i Kenya.

Med 360 video kan virksomheder og brands nu vise deres produkter og produkternes kontekst på en helt ny måde. Bl.a. har Tesla givet brugeren en tur i deres nyeste model, og Neslé har givet en rundtur på deres kaffebønne-marker. Det giver en unik mulighed for, at brugeren kan komme helt tæt på brands og deres produkter, som aldrig før.

Rejseselskaber kan med 360 video promovere destinationer som aldrig før. Med 360 formatet er det, som om man sidder direkte på en palmestrand på Bali, springer ud med faldskærm i Australien eller trekker i Peru. F.eks. har flyselskabet Quantas promoveret Australien med de mest fantastiske videoer, der virkelig sætter gang i rejselysten.

360 videoer giver også mulighed for at komme ”behind the scenes” i både fjernsynsproduktioner, til events og i virksomheder. Det giver seeren lov til at komme helt tæt deres brands. F.eks. kan seeren gå en tur med David Beckham gennem studiet på Sky Sport

Se flere eksempler på brug af 360 video på din mobil her.

Brugen af 360 video er stadig i udvikling –  men som vi ser det, er der mange muligheder. Vi glæder os til at udforske formatet i fremtidige kampagner. Har du mod på at udforske formatet sammen med os? Kontakt os for at høre mere.