Kunde:

Sergei Sviatchenko

Case:

Bogdesign

Opgave type:

  • Bogdesign

Opgaven:

Vi fik til opgave at lave et inspirerende og lækkert bogdesign til en bogsamling af udvalgte værker af den ukrainske kunstner Segei Sviatchenko i forbindelse med hans 60 års fødselsdag i 2012. Det skulle være to bøger, som  hver indeholdt kunstnerens hovedretninger  “Paintings 2006-2012” og “Collage & Architectural Illustration” 2004-2012, De to bøger skulle samles i lækker bogkassette.

 

Løsningen:

Værket “Everything goes right and left, if you want it” indeholder "Paintings 2006-2012" - en bog på 104 sider og "Collage & Architectural Illustration" 2004-2012 på 228 sider og giver et samlet billede af kunstnerens to hovedretninger - malerier og collager. Hver bog beskriver kunstnerens baggrund, inspirations kilder og arbejdsmetoder. Designet af bøgerne er tænkt, som en klar reflektion af hvem Sergei Sviatchenko er som kunstner, og det unikke i hans to meget forskellige udtryk, som ses i hans malerier og collager. Det er vigtigt med kunstbøger, at værkerne i bøgerne kommer til at leve og designet understøtter og ikke overdøver. Hver bog fik sin egen markante farve som opslag og inderside, som en delikat kontrast til værkerne. Bogkassetten var i kraftig kvalitet og med et kunstværk som motiv. 

 

Resultatet:

Udover at blive udgivet på det internationale kunstforlag ”Gestalten”, som er lidt af et nøgleøje, blev bogen også shortlistet til en Creative Circle Award i kategorien Editorial Design.

 

Facts om Gestalten:

Et internationalt anerkendt kunstforlag med base i Berlin. De udgiver bøger indenfor design, illustration, arkitektur og typografi samt by- og samtidskunst i næsten 100 lande. Deres bøger sælges gennem boghandlere og museumsbutikker samt special- og konceptbutikker.

 

Facts om Sergei Sviatchenko:

Født i Ukraine 1952 og har levet i Danmark siden 1990. Han er uddannet ved Kharkovs Universitet i arkitektur og kunst i 1975, og har en Ph. D. fra arkitektskolen i Kiev i 1986.

Emil Krone Gammelgaard
Kontakt:
Emil Krone Gammelgaard
Creative Director / Partner
Sergei1
Sergei2
Sergei3
Sergei4
Sergei5
Sergei6
Sergei7

Har du brug for noget der minder om dette?

Står du overfor en udfordring der minder om den der er løst ovenfor?

Så udfyld formularen og lad os tage et video-møde, hvor vi kan give dig den indledende sparring og de første gode ideer. Det er ganske uforpligtende, helt gratis og tager ikke mere end en halv time.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Jes Ejsing, Direktør

Tusind tak for din henvendelse. Vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

Der er desværre sket en fejl, udfyld venligst formularen på ny.

Hov vent! Inden du smutter ...

Få en gratis "Top 3" over indsatser, I kan gøre for at optimere jeres branding. Lad vores erfarne branding-ekspert tage jeres virksomhed under luppen.

Udfyld formularen og vi fremsender rapporten, gratis og uforpligtende.

Tusind tak for din henvendelse. Vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

Der er desværre sket en fejl, udfyld venligst formularen på ny.

Indtast venligst dine oplysninger for at fortsætte